یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ |۱۵ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 17, 2024
حسینی واعظ

حوزه/ مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان گفت: کتابت بزرگ‌ترین عامل صیانت از علوم بشری، بقای علوم و اندیشه‌هاست که باعث رشد فکری و عملی اجتماع می‌شود، بنابراین، علم با تمام ارزش ذاتی‌اش اگر انتقال نیابد و محبوس بماند کوچکترین ارزشی ندارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از گلستان، همزمان با فرا رسیدن هفته کتاب و کتابخوانی، تور علمی - تفریحی با حضور معاونان پژوهش و کتابداران مدارس استان گلستان از سوی معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان به میزبانی مدرسه علمیه سعدیه خواهران در مجموعه تفریحی و گردشگری افرا گل شهرستان رامیان برگزار شد.

در این نشست، خانم سیده نفیسه حسینی واعظ کتابت و نگارش را از گرانمایه‌ترین و مهم‌ترین امور بشر دانست و بیان کرد: کتابت بزرگ‌ترین عامل صیانت از علوم بشری، بقای علوم و اندیشه‌هاست که باعث رشد فکری و عملی اجتماع می‌شود، بنابراین، علم با تمام ارزش ذاتی‌اش اگر انتقال نیابد و محبوس بماند کوچکترین ارزشی ندارد.

وی افزود: کتاب و نوشته حافظ علوم بشری و قلعه محصولات فکری و وسیله انتقال علوم از نسلی به نسل دیگر است.

مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان با استناد به روایت پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) «طلب العلم فزیضه علی کل مسلم» به اهمیت کسب علم و دانش اشاره کرد و افزود: طلب دانش، آموختن و نگه‌داری آن بر هر مسلمانی واجب است، لذا کسی که دانشجو و علم آموز است مورد محبت خداوند متعال قرار می‌گیرد.

خانم حسینی واعظ با اشاره به روایت امام صادق(علیه‌السلام) بیان کرد: «بنویس و دانش خویش را در میان برادرانت منتشر ساز و چون مرگت فرار رسد کتابهایت را (از دست مده، مفروش، تلف و پراکنده مساز، بلکه) برای فرزندانت به ارث باقی بگذار، زیرا زمانی پرفتنه و آشوب خواهد آمد که مردمان تنها به کتاب‌های خود انس گیرند و سرگرم گردند».

وی با بیان این‌که مرحوم کلینی در مقدمه کتاب «الکافی» به بحث پیرامون اهمیت تحصیل علم و آگاهی و لزوم ترویج آن از نظر دین پرداخته است، تشریح کرد: تفاوت انسان و حیوان به علم و آگاهی بستگی دارد و اسلام جهل و نادانی را قبول ندارد، لذا فلسفه دین و نبوت بیرون آوردن بشر از جهل و نادانی است و این هدف نیز با کسب علم و دانش حاصل می‌شود.

استاد حوزه اظهار داشت: اسلام بر مطالعه کتاب مفید و با ارزش تآکید کرده است، زیرا به فرمایش حضرت علی(علیه‌السلام) کتاب‌ها باغ‌های اندشمندان است، اما متأسفانه امروزه مطالعه در فضای مجازی صورت می‌گیرد.

خانم حسینی واعظ، حوزه‌های علمیه را مکانی برای فراگیری و آموزش علوم دینی دانست و خاطرنشان کرد: اساتید برای ترغیب و تشویق طلاب و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جلسات درس به معرفی کتاب بپردازند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha